Ginnekenweg 341, 4835 ND, Breda

Therapieën

Systeemtherapie

Onder systeemtherapie vallen zowel gezinstherapie, relatietherapie als individuele therapie.

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie waarbij de problematiek van een cliënt vooral wordt bekeken vanuit de samenhang met “het systeem”. Onder een systeem kunnen alle soorten sociale verbanden vallen zoals het gezin, de buurt, familie of werkomgeving. In een systeem beïnvloeden mensen elkaar; gedachten, gevoelens, verwachtingen en gedragingen ontstaan in wisselwerking met anderen uit onze omgeving. Dit is een complex proces waarin gemakkelijk misverstanden en problemen kunnen ontstaan.

Het gevolg daarvan kan zijn dat één of meerdere mensen in zo’n systeem klachten ontwikkelen. Bij het kunnen behandelen en verlichten van veel van die psychische of psychiatrische klachten blijkt het systeem of de wisselwerking daarmee een belangrijke rol te spelen. Daarom focust een systeemtherapeut niet alleen op de klachten van de persoon zelf, maar is er ook aandacht voor het systeem waarvan de persoon deel uitmaakt.

Als systeemtherapeut beschouw en behandel ik problemen niet als op zichzelf staand maar plaats ik ze, samen met de cliënt, steeds in een bredere sociale context.

Gezinstherapie

In elk gezin komen spanningen en moeilijkheden voor en zijn er betere en mindere periodes. Gezinnen kunnen door vele oorzaken onder (grote) druk komen te staan.
Lees verder >

Relatietherapie

Een relatie vergt soms hard werken en inzet en onder bepaalde omstandigheden en in bepaalde periodes kan een relatie onder grote druk komen te staan.
Lees verder >

Individuele therapie

Er zijn periodes in het leven denkbaar dat je het gevoel hebt de grip kwijt te raken, dat je even niet weet hoe je verder moet of dat je het gevoel hebt vast te lopen.
Lees verder >